Maar door de lockdown kunnen veel mensen niet werken en dat betekent geen eten. In een land waar iedereen een eigen handeltje heeft is het verbod op reizen en het verbod op (informele) markten een grote strop. Onze producenten van de prachtige fairtrade wasmanden kunnen niet meer naar de wekelijkse markt, zoals te zien op de foto.

Gelukkig waren wij van teranga-design enkele weken voor de lockdown in Senegal geweest en hebben de vrouwen een voorschot gekregen om materialen in te kopen voor een grote order. De afgelopen tijd hebben zij thuis in hun eigen omgeving gestaag verder gewerkt en zijn er nu bijna genoeg manden gemaakt om een container te vullen. Fair Trade geeft deze vrouwen een stukje zekerheid tijdens deze crisis en een kans om geen onnodige risico’s te lopen. Het kopen van Fair Trade artikelen geeft hun hoop dat ondanks de moeilijke situatie zij toch genoeg inkomen kunnen genereren om hun families te ondersteunen. Bedankt voor uw steun met u aankoop maakt u echt een verschil!
Sharon