Dit zijn kinderen van school Hîvî in Kobanê N-Syrië; met feestkleding aan een dagje uit in een mooi park. Als je op Google zoekt naar afbeeldingen van Kobanê zie je heel andere beelden. In de winter 2014/2015 werd de stad vrijwel geheel verwoest. En die oorlog is nog lang niet voorbij. Misschien geloof je ook niet, dat dit kinderen met een handicap zijn. Voor de oorlog was er eigenlijk niets voor deze kinderen. Ze waren thuis. De oorlog maakte hen extra ongelukkig. Ze voelen de spanning en de angst en ze beseffen, dat ze hun familie tot last zijn.

School Hîvî maakt deze kinderen blij. Ze zingen en dansen, knippen en plakken, spelen en leren. Ze ontwikkelen hun talenten, ze durven zich te laten zien en voor het eerst in hun leven hebben ze hun eigen toekomstdroom. Ze willen leraar worden, arts, kunstenaar of een telefoonwinkel openen.

Werkgroep Eindhoven~Kobanê zamelt geld in voor schoolontbijt en fruithapje. Wereldwinkel Eindhoven verkoopt traditionele olijfzeep voor hetzelfde doel. In ruil daarvoor krijgen wij veel vrolijke foto’s.

We willen niet alleen geld maar ook leuke foto’s naar Kobanê kunnen sturen. Daarom organiseren we zondag 16 augustus een vrolijke Zomermaaltijd met een creatief programma voor jong en oud in de mooie tuin bij Omslag. De uitnodiging staat hieronder. We zullen proberen om ook iets te laten zien van de geheime kracht van de leerkrachten in Kobanê.

We hopen dat steeds meer mensen willen werken aan vrede en dat alle kinderen in de wereld hun dromen kunnen waar maken.

Meer informatie:
https://nl-nl.facebook.com/eindhovenfriends4syria/
https://www.werkgroepeindhovenkobane.nl/